4 г.строг затвор за рецидивист, свил кола, пари и дебитна карта в Габровско

https://www.24chasa.bg/novini/article/9429383 www.24chasa.bg
4 г.строг затвор за рецидивист, свил кола, пари и дебитна карта в Габровско

4 години лишаване от свобода получи рецидивист за кражба, ползване на чужда дебитна карта и противозаконно отнемане на МПС по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово, информират от държавното обвинение.

Присъдата на Окръжен съд - Габрово е постановена след проведено съкратено съдебно следствие, а 45-годишният габровец е признал изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

М. М.  е признат за виновен и осъден за това, че в периода 24-25 май м.г. в с. Здравковец, общ. Габрово отнел оставени без постоянен надзор сумата от 200 лв. и дебитна карта с ПИН код за нея. После лично и чрез посредствен извършител ползвал за плащане на стоки и теглене на суми от АТМ-устройства, като извършил 5 транзакции на обща стойност 355.03 лв. и 8 опита за транзакции. М.М. е осъден и за отнемане чужд лек автомобил от незаключено помещение на птицеферма в с. Здравковец, което ползвал до Габрово и обратно.

За извършените деяния на подсъдимия е наложено наказание 4 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим и глоба в размер на 355 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново, в 15-дневен срок от постановяването й.