Прокуратурата: Викторио е убил Дарина и Никол хладнокръвно. Присъдата е в разрез с морала

https://www.24chasa.bg/novini/article/9429883 www.24chasa.bg
Викторио Александров в съда СНИМКА: Румяна Тонева

Тя е несправедлива и противоречи на основните ценностите в обществото, се посочва в  протеста на държавното обвинение, който беше внесен в Софийския апелативен съд

Присъдата на Викторио Александров е явно несправедлива. Той е убил двама души хладнокръвно. Това се казва в съобщение на Софийската градска прокуратурата, която в 11,30 ч внесе протест в Софийския апелативен съд.

По рано днес Викторио получи 20 години затвор за убийството на 23-годишната Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол.

Младата майка е разстреляна с два куршума в дома си около 14 часа на 29 октомври 2018 г. Те попаднали в шията и брадичката й. По-късно около 22,30 ч Викторио убива и едногодишното си дете с един изстрел в слепоочието в пристройка край София.

Докато обикаля София с бебето на ръце, Викторио заплашва и таксиметров шофьор. Затова той получи днес 1 г. затвор.

"Доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено убийство на 2 лица – млада жена и детето й. По делото се установява, че деянието е извършено хладнокръвно", се казва в протеста на прокуратурата.

В него се посочва, че подсъдимият Викторио по професия е охранител. За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост. Викторио успешно преминал този тест , т.е. той е бил с добра психическа устойчивост.

Прокуратурата намира за неотносимо изнесеното от защитата твърдение, че Викторио бил подлаган на постоянен тормоз от семейството на Дарина Министреска, поради което е извършил деянието.

"Подсъдимият е извършил второто убийство, което е на  собствената му дъщеря, която е била на година и една седмица, седем часа след първото убийство. Имал е достатъчно време да осмисли поведението си и да се предаде на органите на реда. Вместо това, той се е разходил в парка, а после е извършил друго престъпление - принуда по отношение на таксиметровия шофьор с пистолет. Впоследствие Викторио е легнал да спи и при пристигането на органите на реда хладнокръвно е застрелял спящата си дъщеря", се посочва още в протеста.

СГП също така намира, че така постановената присъда е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности на обществото. Тя се явява несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления.

В протеста се иска Софийския апелативен съд да измени наложената присъда и на Викторио да бъде наложено най-тежкото предвидено в закона наказание, а именно - доживотен затвор без право на замяна.