Заведенията в България излизат на протест на 27 януари пред Министерски съвет

https://www.24chasa.bg/novini/article/9434485 www.24chasa.bg
Председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов

Сдружението на заведенията в България и Асоциацията на заведенията в България организират протест на 27 януари пред Министерски съвет. Протестът е под надслов „Марш към свободата”, става ясно от фейсбук страниците на организациите .

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че за заведенията и търговските центрове в моловете ще се решава в края на месеца и че рискът за отваряне на заведенията е огромен при новия щам.

"Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация", пишат от Сдружението на заведенията в България и Асоциацията на заведенията в България.

"Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно", оплакват се от заведенията.

"Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!"

"За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час! Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!"