Русия поиска от Германия повече информация по случая Навални

https://www.24chasa.bg/novini/article/9435029 www.24chasa.bg
Руският опозиционен лидер Алексей Навални СНИМКА: Ройтерс

Руският генерален прокурор Игор Краснов изпрати ново запитване за информация към германското правосъдие във връзка с предполагаемото отравяне на опозиционния лидер Алексей Навални, който бе арестуван при пристигането си на московското летище Шереметиево миналата седмица, предаде ДПА.

Руската генерална прокуратура съобщи днес, че повечето от запитванията, отправени от руските разследващи органи са били отхвърлени от германските власти и че записите на интервюта с Навални и съпругата му не са били включени в предоставените от Германия материали, предаде БТА.

Навални, които се върна от Германия, където се възстановяваше от предполагаемо покушение с нервнопаралитично вещество от рода на "Новичок", в понеделник беше осъден по бързата процедура на 30 дни предварителен арест.

Германските правораздавателни органи казват, че са отговорили на четири запитвания от страна на Русия за правна помощ, отнасящи се до предполагаемото отравяне на Навални, но според руския генерален прокурор и други руски служители отговорите са били незадоволителни и твърдят, че става дума за прикриване на факти.