Великобритания увеличава глобите за нарушителите на мерките

https://www.24chasa.bg/novini/article/9436163 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Британската министърка на вътрешните работи Прити Пател обяви, че от следващата седмица в Англия се увеличават глобите за нарушаване на ограничителните мерки срещу коронавируса и те може да достигнат до 800 лири (1096 долара), предаде ДПА.

Според сегашните правила нарушителите на правилата могат да бъдат глобени до 200 лири в Англия и до 60 - в Шотландия, Северна Ирландия и Уелс. При второ нарушение глобите в Англия могат да достигнат 6400 лири, в Шотландия и Северна Ирландия до 960 лири, а в Уелс - до 120. Неплащането на глобите може да доведе до съд, където глобите нямат горна граница, предаде БТА.

През последните седмици в Англия имаше случаи полицаи да налагат глоби от 10 000 лири на лица, организирали партита в домовете си.

Сега посетителите на партита ще се изправят пред по-тежки глоби.

"Следващата седмица ще въведем нова глоба от 800 лири за тези, които участват в партита по домовете, и тя ще се удвоява с всяко следващо нарушение до максимум 6400 лири", заяви Пател на пресконференция. "Тези глоби ще се налагат на тези, които посетят нелегално събиране с повече от 15 души, организирано в жилище".