Делян Добрев: С парите от Елена Йончева ще заведа семейството си на екскурзия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9436624 www.24chasa.bg
Делян Добрев Снимка: Архив

Не кадрувам и не искам да кадрувам повече, заяви Делян Добрев в сутрешния блок на Би Ти Ви.

По думите му нито негови роднини, нито дори познати работят в администрацията в Хасково, обясни бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма, който спечели дело за клевета срещу Елена Йончева на първа инстанция. След атаката от страна на евродепутатката Добрев, който сега е областен координатор на ГЕРБ, каза, че се пази изключително много от подобни връзки, тъй като въпреки съзнанието, че не е направил нещо лошо, семейството му е преживяло обвиненията много тежко.

"Почувствах се реабилитиран още след резултатите на местните и европейските избори в Хасково. Чувството е добро след всичко, което се изля върху мен и моето семейство", каза още Добрев. Той обясни, че въпреки че Елена Йончева е била кандидат от Хасково, резултатите на изборите по това време са показали, че нейната партия губи два пъти повече от ГЕРБ.

Последните 2 години не се появявах никъде, отказах се от политиката. Причината да си подам оставката беше тази атака на Елена Йончева и може би на БСП.

За клеветите Добрев осъди Йончева на първа инстанция и по това решение тя трябва да му плати 7000 лв. Ако присъдата бъде потвърдена и на по-горна инстанция, Добрев ще получи парите. Според него всички при подобна ситуация заявявали, че ще дарят парите. Той самият обаче дарявал непрекъснато, затова щял да заведе семейството си на екскурзия, тъй като то пострадало много покрай тази история.

Добрев обясни, че живее със семейството си в София в същия апартамент, където е бил и преди - на една улица, която преди нямала асфалт, но предприемачи, които живеели наоколо, поставили. "Все още живея в този апартамент под наем, който е собственост на фирма, която е собственост на майка ми. Плащам наем по пазарни цени."

Наемът на Добрев бил 1200 лв. с ДДС, от които 200 лв. всеки месец влизали в държавата като данък. Парите от наема не се получавали от майка му, а от фирмата й.

"Направено е, за да може да бъде най-изрядното.  Ако майка ми беше купила апартамента, държавата нямаше да получава нищо."

След като излиза от политиката, Добрев започва да работи при баща си, който има семеен бизнес - произвежда пелети за отопление. Все още не е сигурен дали отново ще се кандидатира за депутат. "По-лесно е да не ме видите като кандидат-депутат от Хасково, но това ще означава, че тази клеветническа кампания е успяла. Могат да ме мотивират по-скоро хората в областта. Иначе моето неучастие може да се приеме като бягство от отговорност."

По думите му има единици, които участват в партията на Цветанов в Хасково. Други структури обаче не били толкова силни.

За Белене Добрев смята, че ако не се намери стратегически инвеститор, може би това оборудване трябва да се продаде.