Оставиха в ареста насилник, опрял нож в шията на майка си и псувал полицаи

https://www.24chasa.bg/novini/article/9436715 www.24chasa.bg

Обвиняем за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие и за хулиганство е задържан под стража по искане на Районна прокуратура - Велико Търново, информират от държавното обвинение.

  Районният съд е определил най-тежката мярка за неотклонение на Г.Н. от Дебелец , който опрял нож в шията на майка си.

С постановление на наблюдаващия прокурор 39-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняеми за това, че на 18 януари в градчето, при условията на повторност, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена по гражданско дело на Районен съд - Велико Търново, с която му е била наложена мярка да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Г.Н. упражнил психическо и физическо насилие спрямо майка си, като допрял нож в областта на шията ѝ, крещял заплахи и я блъснал - престъпление чл. 296, ал. 4, вр. ал. 1, пр. 2, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Той има и второ обвинение за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предизвикал скандал, счупил огледала и стъкла на прозорец в жилището и отправил закани към майка си. Освен това отправил обиди, псувни и закани към служителите на РУ Велико Търново при ОД МВР - В. Търново, буйствал в полицейския автомобил, пред сградата на РУ Велико Търново и в помещението за задържане, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал. 5, вр. ал. 2, предл. 2, алт. 1 и алт. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „б“ от НК.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура - Велико Търново, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност лицето да се укрие и да извърши други престъпления. 

Разследването продължава под ръководството на търновската районна прокуратура.