Висши чиновници гневят Испания - пререждат в опашката за ваксиниране

https://www.24chasa.bg/novini/article/9440170 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Признанието на висши чиновници в Испания, че са се ваксинирали преди приоритетните групи предизвика възмущение в социалните мрежи по време, когато в някои региони на страната противоепидемичните мерки се затягат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Няколко кметове признаха, че се се ваксинирали, преди да им дойде редът, а здравният шеф на задморската територия Сеута е силно критикуван за това, че се е ваксинирал без ред, както и заради обяснението му, че не е искал да го прави, но го бил сторил по настояване на екипа му.

Потребител в "Туитър" изрази надежда, че скандалът може да накара повече испанци да се ваксинират. "Нежелаещите граждани ще видят, че щом политиците се записват първи, като нарушават всички правила, значи това трябва да е нещо много хубаво", написа той.

Говорител на крайнолявата партия "Унидас подемос" заяви също в "Туитър", че публичните личности, които се пререждат заради привилегиите си, трябва да подават оставки. Министърът на отбраната Маргарита Роблес е приканила началника на отбраната ген. Мигел Анхел Вилароя да даде обяснения по повод медийни публикации, че той и други висши военни също са се ваксинирали без ред.