Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за задържането на Навални (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9440698 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов пристигна на проверка в Сливница КАДРИ: Фейсбук

След като големите се върнат в училище, отваряме и залите за извънкласни дейности, каза още премиерът 

Премиерът Бойко Борисов пристигна на проверка в Сливница, където е придружаван от министъра на икономиката Лъчезар Борисов, стана ясно от живо включване от фейсбук страницата на министър-председателя.

Кметът на Сливница Васко Стоилков показа на премиера и на министъра на икономиката обновения с европейски средства център за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години. В близост до него е и медицинският център, който е ремонтиран със средства от държавата по линия на програмата "Красива България.

„От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението", каза още Борисов, като допълни, че със сигурност ще има среща със заведенията, ресторантите и фитнесите, да се види какво може да се направи.

"Важно ни е за хората, които работят там. И те са ни толкова мили, каза още премиерът", като допълни, че показателите по отношение на разпространението на коронавирус намаляват само в България.

"На Европейския съвет беше обсъдено и задържането на опозиционния лидер Алексей Навални и на този фон е оглушително мълчанието на президента Радев, той не се е изказал по случая. Тук не става въпрос да се месим във вътрешните работи на Руската федерация, а за чисто демократичен процес, че всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас. Защо в България може да има, и то в пълния му обем, а другаде не може? Предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване", каза още премиерът. 

По време на проверката недоволна гражданка доближи Борисов с викове "Оставка". Той се спря да разговаря с нея и попита какви са проблемите. Гражданката обясни, че от изкопа за басейна зад новопостроения социален център излизат камиони с кални гуми и цапат улиците.

В рамките на посещението в Сливница министърът на икономиката Лъчезар Борисов докладва на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн.лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката.

"След като вече получихме одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн. лв.", заяви министърът на икономиката.

Министър Борисов посочи още, че по процедурата за подкрепяне на средните предприятия са одобрени вече предложения за близо 233 млн.лв., а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн.лв.

Министър-председателят Борисов продължи проверката, като инспектира строежа по АМ "Европа".