Кой е Лари Кинг? (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9441671 www.24chasa.bg

Световноизвестният журналист Лари Кинг е починал на 87 години в Лос Анджелис, съобщава списание „Ролинг Стоун“. Вестта беше обявена в официалния профил на Кинг в „Туитър“.

Лорънс Харви Зайгър (на английски: Lawrence Harvey Zeiger) e известен американски журналист.

Роден е в семейство на еврейски емигранти. Първото му предаване е в регионална радиостанция в Маями през 1957 г. Води токшоу по телевизия CNN, наречено „Larry King Live“.

Предаването е записано в книгата на рекордите „Гинес“ като предаване с най-дълъг живот в ефир. Почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не е гостувала на Лари Кинг. Журналистът е направил повече от 50 000 интервюта за цялата си кариера.

След 25 години на екран, през лятото на 2010 г. Лари Кинг обяви, че напуска телевизията, за да прекарва повече време със семейството си.

След напускането на CNN води предаванията „Larry King Now“ и „Politickling with Larry King“, излъчвани по телевизионния Russia Today (RT) America и онлайн канала Hulu.

„С дълбока скръб „Ора Мидиа“ съобщава за смъртта на своя съосновател, водещ и приятел Лари Кинг, който почина тази сутрин на 87-годипна възраст в „Седарс Синай Медикъл Център“ в Лос Анжелис“, се казва в съобщението.

Легендарният телевизионен водещ беше хоспитализиран хоспитализиран с COVID-19 в края на миналата година.

„Ора Мидиа“ не посочва причина за смъртта му, но американски медии съобщават, че Кинг се е борил с COVID-19 в продължение на седмици, след като е претърпял няколко здравословни проблема през последните години, сред които и битка с раково заболяване.

„В продължение на 63 години в радиото, телевизията и дигиталните медии многохилядните награди на Лари за интервютата му и признанието в световен мащаб свидетелстват за неговия уникален и безспорен талант като телевизионна фигура. Лари винаги гледаше на обектите си на интервюта като на истински звезди на своите шоу програми“, се казва в изявлението на „Ора Мидиа“.