Как за 10 месеца от безработен можеш да станеш милионер през локдауна?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9442830 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Освободен от работа британец прави по 12 000 паунда на ден, след като стартира собствен бизнес през локдауна.

Само на 20 години Бен Гъливър скоро може да е милионер от онлайн продажби на тренировъчно оборудване и продукти за почистване на зъби.

Младият предприемач решава да последва мечтата си и да създаде собствена компания, след като е освободен от фризьорския салон, в който е консултант в Лондон, пише The Sun.

Още на следващия месец, когато зъболекарските кабинети във Великобритания бяха затворени заради пандемията, започва да продава устройства за почистване на зъби, внесени от Китай. Така скоро вече печели по 12 000 паунда на ден.

След това Бен продава бизнеса си на американски инвеститор за петцифрена сума и започва да търгува с фитнес уреди.

През най-силния си месец британецът направил 200 000 паунда, а през друг, само за 10 дни, регистрирал постъпления от продажбата на продукти на стойност 100 000 паунда.

За 10 месеца самоукият бизнесмен има оборот за над 1 млн. долара само с помощта на лаптопа, телефона си и интернет.

Той складира стоките в гаража на своите родители, но с разрастването на бизнеса му се налага да отвори офис в близкия град Бъдли.

Гъливър споделя, че не харесва предишната си работа и така стеклите се обстоятелства го карат да започне някакъв бизнес. Той регистрира фирмата си през април миналата година.

„Беше идеалният момент. Започнах да проучвам в YouTube, за да видя с какъв бизнес мога да се захвана. Започнах да мисля от какво ще се нуждаят хората по време на локдаун и първата ми идея беше да купувам и продавам устройства за почистване на зъбна плака, тъй като всички зъболекари бяха затворени. После продължих с фитнес уреди, тъй като хората тренираха повече от вкъщи, когато залите не работеха", споделя той.