Потреблението в Китай ще се възстанови бързо през тази година

https://www.24chasa.bg/novini/article/9443024 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Потреблението в Китай ще се възстанови бързо тази година, благодарение на мерките за неговото разширяване и укрепването на икономиката, се посочва в доклад на Китайската търговска камара.

Прогнозата е ръстът на продажбите на дребно на потребителски стоки да надхвърли 10 процента през 2021 г. Като един от секторите най-тежко засегнатите от епидемията от COVID-19, продажбите на дребно на потребителски стоки в Китай се свиха с 3,9% през 2020 г. През последните месеци на миналата година обаче те все пак тръгнаха нагоре и за четвъртото тримесечие регистрираха растеж от 4,6%, доближавайки се до доепидемичните нива, предава радио Китай.

На фона на продължаващото ускоряване на икономиката на Китай, правителството засилва мерките за стимулиране на потреблението и това се отразява позитивно, се казва в доклада.

Експертите на търговската камара идентифицират също потенциалните тенденции в потреблението на Китай през тази година, включително бързо възстановяване на кетъринг индустрията, както и нарастващи възможности за трансгранична електронна търговия, породени от подписването на Регионалното всеобхватно икономическо партньорство.

Класация

1

Повече страни трябва да последват китайския пример и да работят за общото благо

2

Сърбия стана първата европейска страна, която започна да поставя китайски ваксини срещу COVID-19

3

Си Дзинпин изпрати поздравителна телеграма до президент на ЦАР по повод преизбирането му

4

В Ухан тръгна първата производствена линия за малки сателити

5

СЗО: Трупането на ваксини от някои държави ще попречи на възстановяването на африканските