ЦИК хареса офиси в НДК на три етажа

https://www.24chasa.bg/novini/article/9444823 www.24chasa.bg
Сградата на НДК

В момента комисията заема кабинети в бившия Партиен дом, след изборите трябва да се премести

Централната избирателна комисия оглежда помещения в основната сграда на НДК, в които евентуално да се премести след изборите.

През миналата седмица членове на комисията са направили оглед и са дали положително становище. Сега администрацията на ЦИК трябва да изготви нарочен доклад, който да изследва дали предложените от държавата помещения отговарят на техническите изисквания на комисията. Изготвянето му бе възложено на петъчното заседание на изборните надзорници.

На ЦИК се предлагат три етажа в НДК, научи “24 часа”. Освен за функционалност към помещенията обаче има и

строги

изисквания

за сигурност

Предстои да се разбере и какви допълнителни преустройства и строително-монтажни дейности е необходимо да се извършват за евентуалното преместване на ЦИК там.

Преди това комисията отхвърли като неподходящи други помещения в новата сграда на парламента, които сега се ползват от обслужващ персонал. В момента ЦИК заема кабинети в бившия Партиен дом. Тя обаче трябва да се премести, тъй като там вече е новата сграда на парламента. Това

трябваше да

се случи преди

откриването на

новата пленарна

зала

на депутатите, но въпреки огледите на множество сгради до момента не са намерени подходящи помещения, които да отговарят на специфичните изисквания.

Ако докладът установи, че офисите в НДК са подходящи, комисията ще може да се пренесе след изборите, тъй като в момента е в активен период заради предстоящия частичен местен вот на 28 февруари, а след това и парламентарния на 4 април.