Публикуваха процедурата за строителството на газовата връзка със Сърбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9447140 www.24chasa.bg
СНИМКА : Архив

Агенцията за обществени поръчки (АОП) публикува процедурата за изискванията за строителството на междусистемна газова връзка България - Сърбия на българска територия, показва справка на сайта на агенцията. Възложител е "Булгартрансгаз".

Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов съобщи по време на правителственото заседание в сряда, че дружеството ще обяви обществена поръчка за доставка на оборудване и изграждане на интерконектора България-Сърбия. На територията на България е 62 км. Стойността за тази обществена поръчка е около 144 млн. лв., посочи тогава Малинов.

От сайта на АОП става ясно, че минимални изисквания за допустимост по отношение на икономическото и финансово състояние на участниците, които желаят да подадат оферти за изграждането на междусистемна газова връзка България - Сърбия на българска територия, са да имат реализиран оборот от дейността в размер на поне 35 млн. лева в последните три финансови години. Освен това в последните пет години изпълнителят трябва да е участвал в строителство (ново строителство или реконструкция или основен ремонт) на газопровод, изпълнен от стоманени тръби на заварка, положен подземно, преминаващ извън урбанизирани територии, с дължина не по - малко от 15 км непрекъснат участък, условен диаметър DN по-голям или равен на 700 мм и проектно налягане над 1,6 МРа.

Участниците ще трябва да изготвят инвестиционен проект за всяка една фаза на проекта, да доставят материалите за строителство и оборудване, както и да извършат строително-монтажните работи. В изискванията към тях е и въвеждане в експлоатация на газовата връзка между двете страни.

Прогнозна стойност на проекта (без ДДС) е 143 559 450,00 лв. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е до 22.02.2021 - 23.59 часа, се посочва на сайта на АОП.