Началните училища и детските градини в Словения отново заработиха

https://www.24chasa.bg/novini/article/9451617 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

След като прекараха три месеца у дома, около 53 000 словенски ученици от първи до трети клас се върнаха днес в класните стаи, както и близо 75 000 деца в детските градини в 9 от 12-те региона с по-добра епидемична ситуация, предаде агенция Хина.

В понеделник повечето от училищния персонал беше тестван за коронавирус, тестовете продължават и днес. Около 1,3 процента от направените проби са дали положителен резултат и тези учители няма да се върнат в училище, предава БТА.

Персоналът на училищата и детските градини ще бъде тестван всеки понеделник и правителството ще приема нови решения за режима на обучение всяка седмица в зависимост от епидемичната ситуация.

През последните 24 часа в Словения са потвърдени 1652 нови случая на коронавирус и са починали 27 пациенти с Ковид-19. Нараснал е процентът на положителните тестове - 24,4 на сто от направените над 35 000 теста през последното денонощие.

Премиерът Янез Янша каза, че спадът на броя на новозаразените напоследък е спрял, вероятно заради появата на британския щам. Той не изключи връщането на по-строгите ограничителни мерки.