Атанас Мангъров е номиниран за кандидат-депутат от АБВ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9454913 www.24chasa.bg
Доц. Атанас Мангъров СНИМКА: Архив

Доц. Атанас Мангъров е номиниран за кандидат депутат от АБВ. Това заяви пред журналисти лидерът на партията Румен Петков, като представи номинациите.

Пред "24 часа" инфекционистът доц. Атанас Мангъров бе обявил, че няма планове да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на предстоящите парламентарни избори. 

Останалите постъпилите номинации по сектори са:

Спорт: Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов

Образование: Камен Семенлийски, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова

Благоустройство: Александър Стефанов, Руска Стефанова

Икономика: Любомира Ганчева, Даниел Илчев

Наука: проф. Любомир Халачев, д-р Пламена Заячка

Култура: Веселин Плачков

Здравеопазване: доц. Атанас Мангъров

Румен Петков добави, че всички номинирани са дали съгласието си да бъдат обявени като кандидати на партията в предстоящия вот.

"Чухме се с Румен Петков и приех. Идеята ми с включването в политиката е да се промени нещо. Ще опитаме и ще видим", коментира инфекционистът.

"Когато си имал Благовест Сендов и след това се радваш на Дани Кирилов, нещата не изглеждат добре в очите на нормалния българин, защото тогава се сещаш, че всъщност дебатът в образованието е как да извадим Ботев от учебниците, а вкарваме бат Сали в парламента", коментира Петков и отбеляза, че лично се познава с бат Сали.

Петков увери, че от АБВ имат волята да сложат край на тези "дълбоко маскарящи ни като общество и нация хватки", които по думите му "сигурно в Самоков може да гарантират някой друг ромски глас, но унижават българщината в очите на българите".