"Юнайтед груп" постигна споразумение да придобие "Телеграф" и "Монитор"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9455112 www.24chasa.bg
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

"Юнайтед груп" постигна споразумение да придобие бизнеса "Вестник Телеграф" ЕООД от Intrust EAD, съобщиха от телекомуникационния оператор днес.

"Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии", каза изпълнителният директор на „Юнайтед груп" Виктория Боклаг.

"С "Телеграф" като част от дейността ни "Юнайтед груп" ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, обясни още Боклаг.

„Вестник Телеграф“ ЕООД управлява няколко търговски марки - вестниците „Телеграф“, „Монитор“, "Борба", „Мач Телеграф“, „Политика“ и Europost.

Очаква се сделката за продажбата на медийната компания да приключи през първото тримесечие на 2021 г. Тя ще подлежи на обичайни регулаторни одобрения.

„Юнайтед груп" вече е собственик на VIVACOM и на "Нова Броудкастинг груп".