Правителството повиши класа на почетния консул в Неапол

https://www.24chasa.bg/novini/article/9455454 www.24chasa.bg
Дженаро Фамилиети (вдясно) Снимка: Фейсбук

Министерският съвет прие решение за промяна на консулския клас на Дженаро Фамилиети от почетен консул в почетен генерален (нещатен) консул и за разширяване на консулския му окръг в Италия, който освен област Кампания със столица Неапол вече ще обхваща територията на областите Абруцо, Молизе, Базиликата и Калабрия, където по официални данни живеят около 10 000 български граждани. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Дженаро Фамилиети има дългогодишен юридически опит. Той е съосновател и координатор на Националната федерация на консулите в Италия. С решение номер 53 от 28.01.2005 г. на Министерския съвет бе назначен за почетен консул на България със седалище в третия по големина град в Италия - Неапол, и с консулски окръг област Кампания.
От 2005 г. насам Дженаро Фамилиети провежда изключително активна дейност в качеството си на почетен консул. Неговите постижения са свързани с популяризирането на България чрез различни инициативи в областта на културата и образованието, както и насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество и инвестиционната активност чрез предоставяне на информация за благоприятния инвестиционен климат в България на италиански граждани, които проявяват интерес към учредяване на фирми и осъществяване на бизнес инициативи в страната ни, допълват от МС.

Виж още какво реши правителството днес ТУК