Нидерландия съгласна да има избори за български парламент на нейна територия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9456875 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Нидерландия даде съгласие за провеждането на нейна територия на изборите за народни представители за Народно събрание на 4 април 2021 г. и за разкриването на избирателни секции на територията на посолството в Хага, както и извън дипломатическата мисия в случай на необходимост.

Министерството на външните работи на Нидерландия ни информира, че всички избирателни секции – било то на територията на дипломатическото/консулското представителство или извън тях, трябва да отговарят на изискванията на приложимото законодателство и регулации, включително и на разпоредбите по отношение на COVID-19, съобщиха от външното ни министерство.

Нидерландските власти изискват посолството ни да предостави на компетентните местни власти във всички общини, в които се планира отварянето на избирателни секции, най-малко четири седмици предварително, детайлизирани планове за изпълнение със стъпките, които ще бъдат предприети, за да се осигури гласуването в съответствие с приложимите закони и регулации и с цел да се провери дали е необходимо прилагането на допълнителни мерки.