АПИ: Обстановката в Добрич и Варна остава усложнена (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9457512 www.24chasa.bg
Георги Терзийски КАДЪР: БНТ

Ветровете през нощта бяха ураганни и снегопочистващите фирми не са спирали да чистят, казаха от АПИ. Извели сме над 20 шофьори, включително и шофьорите, които извозват ваксините Варна-Добрич. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на брифинг за актуалната пътна обстановка. 

Пътната ситуация в момента е най-усложнена в Добрич. Там е имало огромни снегонавявания, с преспи до над метър и половина, което е усложнило работата на снегопочистващите фирми. В момента са отворени направленията Добрич - Балчик, и Добрич - Силистра, като по последното направление все още има затруднения и продължава почистването на пътя. От АПИ препоръчаха използването на обходния маршрут - Добрич - Тервел -Силистра.

Терзийски заяви, че след успокояване на обстановката ще се анализира работата на снегопочистващите фирми не само в Добрич, а и в страната и ако има нарушения в дейността им, фирмите ще бъдат глобени.

По отношение на случай с бременна жена, който се коментира от сутринта, от АПИ казаха, че на техните телефони такъв сигнал не е получаван.

Очаквайте подробности.