Съдят 23-годишен служител на бензиностанция за използване на чужда банкова карта

https://www.24chasa.bg/novini/article/9458073 www.24chasa.bg

Столичната прокуратура е предала на съд 23-годишен служител на бензиностанция, защото използвал чужда банкова карта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Случаят е от 15 юли 2019 г., когато жертвата спряла да зареди гориво на бензиностанция в кв. "Слатина". Служителят на касата казал на водача, че трябва да въведе и пин код, въпреки че банковата му карта е безконтактна, защото устройството за плащане било старо. След плащането жертвата, заради здравословен проблем, се придвижил към колата си, а малко след това служителят го настигнал и му върнал картата, като казал, че я е забравил.

Мъжът проверил наличността по сметката си на следващия ден и установил, че има осем неправомерни трансакции. Обадил се в банката, за да я блокира. Мъжът подал и жалба в полицията и подробно описал случилото се.

Разследващите задържали служителя от бензиностанцията и било установено, че с картата си е купил чипове за онлайн игра на покер. Той снимал данните от картата и запомнил въведения пин код. Трансакциите били на стойност от 3 до 147 лв, но обвиняемият върнал на пострадалия мъж само 20 лв. до приключване на производството.