Партията на Цветанов с приложение за електронно преброяване на населението

https://www.24chasa.bg/novini/article/9458656 www.24chasa.bg

Екип от сектор „Електронно управление“ на ПП „Републиканци за България“ разработи и е в готовност да предостави за ползване при предстоящото преброяване на населението на Република България мобилно приложение Census 2021, съобщиха от партията на Цветан Цветанов.

Мобилното приложение ще осигури възможност за преброяване на населението през 2021 година, при спазване на епидемиологичните ограничения. Приложението ще позволи, включително и на гражданите под карантира да участват в процеса по преброяване.

Census 2021 ще e първото мобилно приложение за преброяване на населението, разполагащо с интуитивен интерфейс и добро потребителско изживяване. Чрез него данните за едно или повече домакинства се събират лесно, бързо и точно.

Всеки може да участва чрез него в най-масовия процес свързан с българското население само с един клик.

Скоро приложението ще бъде представено онлайн. Функционалността му ще бъде демонстрирана по лесен и разбираем начин, по време на организирано за целта събитие.

Всички реквизити, които се попълват са съобразени със законовите норми и изисквания. За целите на масовото прилагане на приложението представители на Републиканци за България ще предоставят техническа спецификация на Националния статистически институт, съобразена със съответните изисквания на Държавна агенция за електронно управление за разработка и внедряване на подобни приложения.

Републиканци за България изказва готовност да съобрази разработката със съответните препоръки и изисквания от НСИ и ДАЕУ, за да се осигури на българските граждани подходящ за настоящите реалности начин за преброяване, съобразен с предизвикателствата на времето.

Предимства на Census 2021 в условия на пандемия:

Не са необходими директни срещи с непознати хора;

Информация само за вас и вашето домакинство;

Избягвате тромавия процес по попълване на данни;

Не е необходимо да се притеснявате за сигурността при обработването на личните ви данни.

Решенията, които ни дава:

Интуитивни форми за попълване и разбираем процес;
Външни лица нямат дотъп до вашите данни, а попълването е спрямо GDPR политиката;

Не губите нищо при инсталиране на приложението, тъй като е напълно безплатно;

Чрез употребата му не се разпространяват каквито и да е било зарази и сте сигурни кой влиза у вас;