Брънзалов: Последни са ресторантите - там е най-висока опасността от зараза

https://www.24chasa.bg/novini/article/9459227 www.24chasa.bg
Кадър Би Ти Ви

Зам.-председателят на Българския лекарски съюз и член на Националния оперативен щаб д-р Николай Брънзалов смята, че ресторантите са по-опасни за заразяване с коронавирус и затова още не са отворени.

"Ресторантьорите остават последни, защото там е най-висока опасността от заразяване. Там се прекарва най-дълго време, не се стои с предпазна маска, защото се яде. Никой не желае да не отпуска мерките, за да прави на някого напук. Когато може да се отпуснат мерките, ще бъдат отпуснати. На практика и училищата попадат, те са опасно място, където опасността да бъдат заразени хората не е малка. Но там има един приоритет - образованието. Децата много се измъчиха. Психологически нещата не вървят добре не само за децата, а и за техните родители. На практика ресторантите са по-опасни от моловете и фитнесите. В тях се прекарва по-дълго време", коментира той в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.