Дарина Радева доказва себе си в НАТФИЗ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9485851 www.24chasa.bg
Март 2018 г.: Дарина Радева като ученичка по време на репетиция на театралната трупа към столичното 35-о средно езиково училище “Добри Войников” СНИМКА: Румяна Тонeва

Представила се убедително на кандидатстудентските изпити, казва актьорът доц. д-р Пенко Господинов

Красивата дъщеря на президента Румен Радев е първокурсничка в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Учи актьорско майсторство. Конкурсът в НАТФИЗ никак не е лек. Професорите са взискателни, търсят момичета и момчета, в които виждат перспектива. Така че който успее да влезе, наистина става.

“Дарина се представи много убедително на кандидатстудентските изпити -

Младежите истински се забавляваха на репетицията.

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Младежите истински се забавляваха на репетицията. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

интересно мислене,

интересна визия,

силна енергия

Всичко това се потвърждава и в първите часове в академията”, разказа за “24 часа” популярният актьор Пенко Господинов, който вече води втори клас в академията. Според него Дарина Радева е дисциплинирана, високомотивирана, подготвена за работа.

“На този етап не мога да отлича никого от студентите с нещо по-специално. Съвсем в началото на дълъг път сме, работили сме няколко месеца с две прекъсвания. Всички работят много усилено и искат да се развиват. Това са доста талантливи хора. Моята работа е да им помогна да си реализират таланта, да успеем заедно”, каза още доц. д-р Пенко Господинов. С Дарина се познава от кандидатстудентските изпити. Впоследствие разбрал, че е дъщеря на Румен Радев.

Интересът към театъра на Дарина Радева не е отскоро. От 9-и клас тя е в трупата на 35-о училище “Ле Страпонтен” (страпонте от френски език означава допълнително столче в театъра). Режисьорът Любомир Сапунджиев - бивш ученик на 35-о,

я избрал

след кастинг,

без да подозира

чия дъщеря е

В края на март 2018 г. “24 часа” разказа за младежите, които с любов към театъра репетираха с хъс във физкултурния салон на училището. Дарина Радева беше ангажирана в спектакъла “Задача с едно неизвестно” по “Скъпа Елена Сергеевна” от Людмила Разумовская. Героинята ѝ се казва Ляля. Партньорите ѝ бяха Александър Воронов (Паша), Стефан Чолаков (Витя), Камен Златанов (Володя) и Йоана Димитрова (Елена Сергеевна). Тогава Дарина сподели, че миговете ѝ с колегите от трупата, пътуванията им и гостуванията са най-хубавите в живота ѝ досега.

“Любовта ми към театъра се яви ей така от нищото.

От малка обичам

да ходя на спектакли

Разбрах, че трупата в училище е франкофонска. Обичам френския и мисля, че го говоря добре. Оттам се започна всичко...” Така разказва за увлечението си към театъра и включването си в театралната трупа на училището г-ца Радева.

Откакто здравните власти разрешиха студентите, които не могат да провеждат обучението си онлайн, да се върнат в аудиториите, бъдещите актьори отново са в любимата си академия.

“Няма как при нас да се учим в електронна среда, това е живо изкуство. Правя много лаборатории с тях, чиято цел е да ги запозная със собствената им природа, със собствената им емоционалност. Правим етюди, опити по най-различни теми”, разказа Пенко Господинов. Той се радва, че 100% от студентите му от първия клас вече работят, макар и в тази трудна ситуация. Някои от тях са в сериозни театри, участват в независими проекти, снимат филми, получават награди. Всъщност Господинов, който вече играе на една сцена с някои от учениците си, се радва повече на техните успехи, отколкото на своите.