Още трима разследвани във връзка със смъртта на Марадона

https://www.24chasa.bg/novini/article/9496574 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Аржентинското правосъдие добави към разследването на причините за смъртта на Марадона психологът Карлос Диас, който лекува играча в месеците преди смъртта му, и двама медицински асистенти - Дахиана Гизела Мадрид и Рикардо Алмирон, както беше потвърдено от източници от прокуратурата на Сан Исидро, съобщава „Дойче Веле“, цитирана от БТА. 

Психологът и медицинските асистенти се присъединяват към разследването за небрежност при лечението на Марадона, което може да доведе до квалификация „умишлено престъпление“ , при което също се разследват неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов.

По отношение на психолога Диас, обвинението казва, че разполага с доказателства, че от миналия октомври той е играл важна роля в грижите на Марадона, макар и под управлението на Косачов.

Правосъдието не изключва, че има повече предполагаеми извършители

Косачов също е разследван за предполагаема "идеологическа лъжа", за това, че е заподозрян, че е написал рецепти и медицински свидетелства, без да е преглеждал Марадона.

Разследването на медицинските асистенти е свързано с факта, че според източници от обвинението, те биха могли да забележат ситуацията, довела до смъртта му, настъпила на 25 ноември поради кардиореспираторен арест, на 60-годишна възраст, ако са контролирали по някакъв начин по-сериозно състоянието му..

Обвинението не изключва насочването към други предполагаеми извършители, тъй като са получени доказателства.

Всъщност, прокурорите поискаха съдията по делото да разреши отварянето на мобилните телефони на Марадона, които са иззети от дома му в деня на смъртта. Засега няколко теста идват от мобилните телефони на Луке и Косачов.

Междувременно се планира да се призове и готвача на звездата, като препоръка, въпреки че обвинението не подозира, че той е отговорен за събитията.