Кафеджийка блудства с момиче на 12 г., следи под ноктите я издават (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9499661 www.24chasa.bg

Срещали се тайно 4 месеца, макар Веска да живее на семейни начала с друга жена

Жена блудства с момиче на 12 г., а биологични следи от детето под ноктите ѝ я издадоха за престъплението. Сексуалните контакти между двете започнали през октомври м.г. и продължили до края на януари в с. Копринка, община Казанлък.

Веска Джамбазова, на 47 г., има кафене в селото. Често то е посещавано и от деца. Именно така жената си харесала едно от момичетата - 12-годишната Петя (името е сменено - б.а.).

Веска веднага започнала да пише на детето в социалните мрежи. Уговорили се да се видят и Веска почерпила момичето с кафе и цигари.

То било израснало в дом за деца и след това осиновено в с. Копринка.

Срещите между двете станали редовни, поддържали сексуални отношения, а Веска давала и пари на момичето. Това продължило до края на януари тази година, когато родителите на детето подали сигнал срещу Веска. 47-годишната жена бързо била задържана.

За да докажат блудството, разследващите пуснали експертиза за биологични следи от детето по Веска. Такива били открити под ноктите на жената. Така тя била закована.

На 5 февруари прокуратурата поискала Веска да бъде задържана под стража, но съдът я пуснал под домашен арест.

Съдът се мотивирал, че Веска е неосъждана, няма висящи дела и криминални регистрации.

Друг от мотивите бил, че е болна. Тя имала операция на сърцето, налагало се да приема лекарства всеки ден.

Джамбазова не е обжалвала мярката си за неотклонение, от прокуратурата също не са атакували решението на съда. Жената ще остане под домашен арест, докато не поиска по-лека мярка.

В Копринка пък говорят, че това не е първият случай, в който Веска има сексуални контакти с деца. Мълвата гласи, че жената се виждала и преди с други момиченца под 14 години. Децата обаче не се оплаквали, защото срещите били доброволни. По закон и това е престъпление, но тъй като няма жалби, Веска не е разследвана за други случаи. Иначе тя живее на семейни начала с друга жена. Родена е и е израснала в Копринка.

Заради сексуалните контакти с Петя Веска е обвинена в блудство с малолетна, за което е използвала положение на зависимост над детето. Ако бъде призната за виновна, може да получи от 3 до 12 години затвор.