Златимир Йочев от "България он еър" сменя Антон Хекимян сутрин по Би Ти Ви

https://www.24chasa.bg/novini/article/9510239 www.24chasa.bg
Антон Хекимян СНИМКА: Би Ти Ви

Шефът на новините май не слиза завинаги от екрана, подготвя сериозни промени в „Тази сутрин“

Златимир Йочев, водещ на сутрешния блок на "България он еър", се мести в Би Ти Ви и скоро ще се появи в ефира като едно от лицата на „Тази сутрин“, разкриха източници от телевизията пред "24 часа". Очаква се това да се случи на 1 март, а журналистът вече репетирал в модерното студио на Би Ти Ви.

Не е ясно обаче дали титулярният водещ Антон Хекимян, който отскоро е директор „Новини, актуални предавания и спорт“, ще слезе от екрана изцяло, или ще продължи да води някои рубрики в определени дни.

От няколко години Златимир Йочев се наложи като водещ на „България сутрин“ по националната "България он еър", има дългогодишен опит и като като репортер, редактор и водещ на новини, включително в БНТ.

В Би Ти Ви обаче най-вероятно няма да води сам, както през последните години правеше Хекимян. В новия формат на „Тази сутрин“ съществена роля ще има и Биляна Гавазова, която прави рубриката „Чети етикета“. Възможно е със свои постоянни рубрики да се включат и репортери на телевизията.

В близките седмици ще има подробна информация за новостите в сутрешния блок, коментираха от Би Ти Ви.

Впрочем новата телевизионна рокада ще събере Златимир Йочев на едно работно място с половинката му Марина Цекова, която сега води новините в Би Ти Ви. Тя се премести там от Нова тв през декември. Семейството обаче едва ли ще се засича в нюзрума, след като за Йочев са предвидени сутрешните часове, а Цекова регулярно води и късни емисии.