Измама в интернет: Реклама на медикамент използва името на проф. Начев

https://www.24chasa.bg/novini/article/9511430 www.24chasa.bg
Кадър Би Ти Ви

Вихри се измама с името на директора на болница "Света Екатерина"  проф. Генчо Начев. В интернет от негово име се рекламира медикамент с почти чудодейни свойства срещу сърдечно-съдови проблеми, съобщи Би Ти Ви.

Само преди седмица проф. Начев опровергава същата реклама. След обаждане на познат обаче научава, че отново се е превърнал в рекламно лице на добавка, която според описанието лекува хипертония.

„Не бях изненадан, защото не е за първи път - лекарство с чесън, лимон и не знам си какви магии... кукувича прежда. Много грозно и не е морално да се спекулира с доверието на хората, особено когато трябва да се продава нещо, което не е доказано“, коментира проф. Генчо Начев.

На добавката се приписват чудодейни свойства - че удължава живота и разгражда килограми холестерол и тромбози.

Според рекламата в болниците у нас тя се използва за лечение само на депутати и министри.

„Ние лекуваме министри и депутати, но не сме използвали такава добавка. Няма такова лекарство, което е панацея и лекува хипертония, холестерол и кръвоносни съдове“, обясни още Начев.

От медията също поръчали добавката.

„Няма противопоказания. Комплексът съдържа натурални екстракти от растения, което гарантира пълна безопасност дори в комбинация с други медикаменти“, им казали по телефона.

У нас добавките се контролират от БАБХ. Оттам казаха, че няма регистриран продукт с това име. Такъв медикамент няма и в регистрите на изпълнителната агенция по лекарствата.

Сайтът вече не е активен. Добавката обаче продължава да се предлага в интернет.