Мангъров и Цветанов водачи срещу здравния министър Ангелов (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9523622 www.24chasa.bg
КОСТАДИН АНГЕЛОВ

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и най-острият критик на действията на НОЩ по време на пандемията от COVID-19 - Атанас Мангъров, се изправят срещу здравния министър Костадин Ангелов в борбата за следващия парламент. Министърът трябва да е водач на ГЕРБ във Варна и Велико Търново.

В старата столица Ангелов ще влезе в директен сблъсък с лидера на “Републиканци за България”. Цветанов обяви, че ще е водач в Търново при откриването на партийния офис в града.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Листата на републиканците за Великотърновска област щяла да е съставена от знаещи и можещи млади хора.

АТАНАС МАНГЪРОВ
АТАНАС МАНГЪРОВ

Доц. Атанас Мангъров пък ще е водач на листата на АБВ във Варна.

Той бе представен от лидера на партията Румен Петков. Доцентът получи най-много номинации за водач на листа и бе издигнат независимо че създателят на партията Георги Първанов изрази несъгласие с кандидатурата му.

Президентът (2002-2012) не одобрява изказванията на Мангъров срещу действията на НОЩ.

Позицията на Първанов пък доведе до оставката на областния председател на АБВ в Пазарджик Атанас Шопов. “Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек - доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията.

Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност”, написа Шопов във фейсбук. Той напуска и поста си, и партията. (24часа)