Първи випуск лекари ще положат Хипократовата клетва и онлайн

https://www.24chasa.bg/novini/article/9526697 www.24chasa.bg
Снимка: Медицински факултет в МУ-София

477 млади лекари от Випуск 2020 на Медицински факултет към МУ-София са първите медици, които ще положат Хипократовата клетва и онлайн, заради пандемията. Девет от тях са пълни отличници, съобщиха от Медицинския университет.

В специално уеб пространство ще се пресъздаде атмосферата на тържественото присъствено дипломиране на всички абсолвенти заедно. Осигурено е директно предаване на хибридното събитие.

Церемонията ще започне на 22 февруари с връчване на наградите "Златен Хипократ" на пълните отличници на випуска, които тази година са рекордно висок брой – 9 души. Тогава ще се закълнат и желаещите да го направят онлайн, в първата по рода си хибридна церемония, водена от ректора и декана на живо. След това, в продължение на няколко дни, младите лекари ще полагат Хипократовата клетва при получаването дипломите си индивидуално и по график в Анатомичната аула на Медицинския факултет.

Абсолвентите тази година са общо 262 българи и 215 чужденци от 29 страни, сред които Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Република Кипър, Турция и Франция.