Републиканци за България: Искаме държава с правила

https://www.24chasa.bg/novini/article/9527505 www.24chasa.bg
Адв. Диан Иванов - юрист и председател на Контролния съвет, д-р Борис Велев - юрист завършил и специализирал в Германия, говорителя и административен секретар на партията - доктор по международно право Виктор Серафимов, както и Теодора Димова - юрист завършил и специализирал във Франция и член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България.

Председателят и зам.-председателят Цветан Цветанов и Павел Вълнев обявиха слогана на ПП „Републиканци за България“ за предизборната кампания за Парламентарни избори - 2021 пред журналисти във Варна.  Тя ще протече под мотото: „За държава с правила!“ Това съобщиха от партията.

Три са основните стълба, без които България няма как да продължи напред:

Работещ парламент - за истинско разделение на властите, реален контрол над правителството и нормално функциониране на най-висшия орган в държавата;

Умно правителство - за качествени, работещи и авторитетни личности в управлението, а не послушни изпълнители на еднолична воля;

Справедлив съд – за истински правов ред, възстановяване на държавността и правораздаване в услуга на обществото.

Искаме способни, а не послушни хора в управлението!

Правилата са в основата на всичко. Те са гаранция за сигурност и просперитет.

За възстановяване на държавността.

Затова нашето мото е: „За държава с правила!“.

Излизаме на предстоящите избори, за да сме незаобиколим фактор в следващия парламент. Ще отстояваме принципите на демокрацията, върховенството на закона и евроатлантическите ценности в Народното събрание.