Пак хванаха скандалния Ценко Чоков да краде ток в Галиче

https://www.24chasa.bg/novini/article/9528015 www.24chasa.bg

Екип на ЧЕЗ във Враца и полиция разкрили кражба на ток във врачанското с. Галиче. Проверяващите установили, че бившият дългогодишен кмет на селото и сегашен общински съветник от „Новото време” в Бяла Слатина Ценко Чоков незаконно е свързал кабел от дома си за отиващ към черквата електропровод. Щетите за електроразпределителното дружество тепърва се изчисляват.

  В районния съд в Бяла Слатина в сряда бе първото заседание по делото срещу Чоков за кражбата на ток. Бившият кмет бе съден и докато  бе управник на с. Галиче. Тогава бе установено, че Ценко Чоков е захранвал с ток фермата си край селото и ползвания от него младежки дом с незаконно присъединяване към електромрежата. Щетите за електроразпределителната мрежа надхвърляха няколко стотин хиляди лева.

През миналата година в спецсъда Чоков получи присъда от 4 години и половина затвор за рекет, побой, отвличане и палеж. Бившият кмет на Галиче обжалва наказанието си пред апелативната инстанция. Делото е обявено за решаване, но 11 месеца по-късно магистратите още не са се произнесли.

През април т.г. предстои дело срещу Ценко Чоков в софийския градски съд за конфискация на имуществото му за 3,2 млн. лв. по искане на антикорупционната комисия.