Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди левове

https://www.24chasa.bg/novini/article/9528212 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди левове. Според зрители на NOVA схемата продължава вече близо 2 години, като дори излиза от пределите на страната. Според разследване на екип на медията измамените са десетки, а парите – хиляди. 

Общото между всички измамени е, че през последните 2 години се доверяват на един и същи зъболекар - д-р Ивайло Валериев Петров, съобщи телевизията. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни само пари, при други – последствията са и здравословни. Според разследването на NOVA д-р Петров е на 34 г.  и е завършил висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, а и зъботехници. Схемата, разказват те, почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи.

В някои от случаите – след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник, разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем. След това според разследването на телевизията зъболекарят заминал за Гърция, а след известен период се върнал у нас и продължавал да работи под друго име.