Млад любовник уби с лопата британката Рокси, хванаха го, преди да я закопае в двора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9534378 www.24chasa.bg
В тази къща Рокси е живяла 8 г., преди да бъде убита от любовника си.

62-годишната жена живеела от 8 г. в Ново село, познавала мъжа от Горна Оряховица

26-годишен ром от Горна Оряховица преби до смърт 62-годишна британка, с която имали интимни отношения в търновското Ново село. Тялото на Роуз, която местните наричат Рокси, било открито в четвъртък в плевнята на къщата ѝ. Най-вероятно е убита с лопата по особено жесток начин, сочат данните от първоначалните огледи на местопрестъплението.

Кметът Христо Христов участвал в преследването на заподозрения.
Кметът Христо Христов участвал в преследването на заподозрения.

Случилото се бе разплетено в четвъртък вечерта след сигнал до кметството в Ново село, че британката не отговорила на пощенската служителка през целия ден в сряда. След като се оказало, че от няколко дни никой не я е виждал, кметът Христо Христов изпратил до дома двама други заселници от Острова, които да проверят какво се случва с нея. Англичаните заварили в имота непознат мъж край пресен изкоп, в който явно е смятал да зарови жертвата си. На въпроса какво търси там, той първо смотолевил, че стопанката го била ангажирала да гледа трите ѝ кучета, а след това побягнал през съседните дворове. Кметът и шефът на участъка в село Балван ст. инспектор Петър Петров намерили в стопанската постройка на къщата безжизненото тяло на жената. Те повикали криминалисти от Велико Търново и докато чакали подкрепление, тръгнали на обход с цивилен автомобил.

“Беше ясно, че той все още е в селото, бързо отхвърлихме републиканския път, защото там имаше десетки работници по пътно поддържане и нямаше как да не са го забелязали. Навързахме някои неща и търсейки дядо Георги, който си мислехме, че може да познава това лице, опитният инспектор веднага разбра, че дядо Георги има гости”, разказа кметът Христов. Той не разбрал дали заподозреният е оказал съпротива, или е опитвал да избяга.

“Влизайки, след като чух патакламата, го видях проснат на земята, а коляното на полицая върху гърба му”, допълни местният управник. После злосторникът е предаден на криминалистите от Велико Търново. Направил е самопризнания, че е убил чужденката от ревност.

Рокси живеела сама в селото от 8 години, не била особено контактна. Гледала кучета и прасенца и дори учела грухтящите да рисуват, разказаха местните. Любовникът пък бил забелязван да ѝ гостува в селото няколко пъти, но не се бил появявал от около година.

“Беше добра жена, винаги ни е помагала”, споделиха жители на Ново село. Там живеят много англичани и никога досега не се е случвало подобно тежко престъпление.