Две американки се дегизирали като баби, за да ги ваксинират (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9535382 www.24chasa.bg
Две американки се дегизирали като по-възрастни, за да получат първата доза ваксина Кадър: Orange County Sheriff's Office

Две жени в Орландо, Флорида, се дегизирали, за да изглеждат по-възрастни и да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, съобщава Асошиейтед прес.

Д-р Раул Пино, щатски медицински администратор в окръг Ориндж, където е разположен град Орландо, обясни, че двете се дегизирали в сряда, като си сложили бонета, ръкавици и очила.

Говорителката на шерифското управление Мишел Гуидо е казала пред "Орландо Сентинел", че жените променили рожденните си дати във ваксинационните си регистрации, за да заобиколят щатската система, която е поставила за приоритет на ваксинирането хората на възраст над 65 години. Изглежда, че на двете жени вече е била поставена първата доза от ваксината, но не е ясно къде, поясни БТА.

Здравните власти са поискали от полицията да издаде срещу измамничките предупреждения за незаконно проникване. Това означава, че те няма да могат да се завърнат във ваксинационния център по никаква причина под заплаха от арест.

На видео, разпространено от шерифското управление на окръг Ориндж, се чува полицай да казва на двете жени: "Вие сте откраднали ваксина от някого, който се нуждае от нея повече от вас".

Д-р Пино заяви, че разследването на здравните власти ще се опита да установи как двете са успели да получат първата доза от ваксината.