Балтов: Желаещи се ваксинират в 5 пункта в "Пирогов" и утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/9536134 www.24chasa.bg
АСЕН БАЛТОВ СНИМКА: 24 часа

Проф. д-р Асен Балтов прави днес проверка на ваксинацията в "Пирогов", където има опашки от хора. Тук се ваксинират пациенти от четвърта група - над 65 години и с хронични болести, както и всички желаещи по т.нар. зелен коридор.

Осигурен е зелен коридор за ваксиниране в пет пункта, заяви директорът на лечебното заведение. В момента обаче записвания по телефона на желаещи не се правят.

"Мисля, че днес е възможно да достигнем вчерашните 500-600 имунизирани, тъй като само тази сутрин, буквално за два часа при нас се ваксинираха 200 човека - обяви шефът  на "Пирогов". - Една ваксинация изисква 10 мин. минимум. След 17.30 ч. ще приключим с ваксинирането за днес. Утре да заповядат хората отново."

В момента има зелен коридор за ваксиниране, припомни Балтов. Имаме няколко кабинета, който иска може да заповяда да се ваксинира. Ще имаме и мобилни екипи от другата седмица, където има струпване на място, за да бъдат извършени ваксинации, заяви още Балтов.

Проф. Балтов проследи как преминава ваксинацията в петте пункта на болницата и разговаря с желаещите да се имунизират.

Той поясни, че хората с хронични болести е добре да носят последна епикриза, каквато имат, за да е по-лесно на медиците да се ориентират за състоянието им.

Очаквайте подробности