Проф. Ангелов: Обсъждаме "зелени коридори" и през седмицата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9536697 www.24chasa.bg
Здравният министър проф. Костадин Ангелов КАДЪР: БНТ

Има сериозен наплив на желаещи хора да се ваксинират. В събота и в неделя работят всички 318 ваксинационни центрове в страната на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата. Обсъждаме възможността за "зелени коридори" и през седмицата - след определени часове, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг пред ВМА за ваксинационния процес в страната.

Припомняме, че "зелените коридори" позволяват на всички желаещи, които не попадат в определените групи от ваксинационните фази, да се ваксинират.

Министър Ангелов призова всички, които желаят да се ваксинират, да следят публикациите на сайтовете на областните управители.

Още за ваксинациите по желание четете тук.

Ангелов заяви, че вероятно след 3 март ще тръгне системата за електронно записване на желаещите да се ваксинират.

Всяка ваксина е подходяща за ваксиниране. Хората над 55 г. могат да се ваксинират с ваксината на "АстраЗенека", увери министърът.

По-рано Ангелов посети и "Пирогов", където провери организацията на имунизационния процес в лечебното заведение.

Във ВМА до момента са ваксинирани около 450 души, непрекъснато идват граждани, имаме достатъчно ваксини, заяви директорът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

В момента в пунктовете има ваксини "АстраЗенека", в понеделник пристигат ваксини на "Пфайзер", а в сряда - 12 000 ваксини на "Модерна", каза здравният министър. В края на месеца пристигат около 80 хиляди ваксини на "АстраЗенека".

Личните лекари ще могат да ваксинират от понеделник, макар че има и такива, които го правят и сега, каза още Ангелов.