Полицията в Северна Македония търси ексшефа на контраразузнаването Сашо Миялков

https://www.24chasa.bg/novini/article/9540408 www.24chasa.bg
Сашо Миялков СНИМКА: Уикипедия

Полицията не може да открие главния обвиняем за масовото подслушване в делото "Твърдина - таргет" Сашо Миялков, след като през уикенда съдът му определи мярката домашен арест, съобщава "Слободен печат".

В петък, 26 февруари, трябва да бъде обявена присъдата на Сашо Миялков, който е обвинен в злоупотреба със служебното положение и престъпно сдружаване. Бившият директор на контраразузнаването бил потърсен на адреса, който оставил на съда, за да му бъде връчено решението за домашен адрес, но не бил открит там.

Полицията търсила Миялков във Водно, в квартал Капищец, където има апартамент, и в хотел "Мариот", но в тези часове преди полунощ се губи дирята на основния обвиняем в Таргет- Твърдина, пише "Слободен печат". Засилен полицейски контрол се извършва на почти всички автомобили на скопското околовръстно шосе, пише изданието.

Правителството ще започне преговори за купуване на 100 000 дози от руската ваксина Спутник V, съобщават скопските здания. Това обяви премиерът Зоран Заев. Целта на правителството е да се осигури продължаване на ваксинацията, която започна с имунизация на здравните работници с ваксините на Пфайзер, получени от Сърбия. Според очакванията на здравните власти през тази седмица трябва да пристигне останалата част от 8000 ваксини, които бяха обещани от Сърбия.

Очакват се и 200 000 ваксини от китайския производител Синофарм. Към края на март се очакват и 30 000 дози от системата КОВАКС, чрез която Република Северна Македония поръча 800 000 ваксини, но тяхното пристигане се бави и е в намалени количества от първоначално планираните, пишат изданията.