Кандидатстудентската кампания във Висшето училище по сигурност и икономика се радва на огромен интерес

https://www.24chasa.bg/novini/article/9542055 www.24chasa.bg

Приемът за академичната 2021/2022 г. във Висшето училище по сигурност и икономика се радва на огромен интерес от страна на кандидат-студентите, които имат възможността да заемат първите места в едни от най-желаните специалности в Пловдив и региона. Кандидатстването във ВУСИ става бързо и лесно, изцяло онлайн на сайта, а онези, които в момента са в 12 клас, но искат да гарантират своето място във вуза, могат да кандидатстват с есе още сега.

Приемът се осъществява в три професионални направления – „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“, като кандидат-студентите могат да избират между повече от 15 специалности. Първокурсниците, които станат част от академичната общност на Висшето училище по сигурност и икономика, ще получават знания от висококвалифицирани професори и доценти – едни от най-добрите специалисти в своите области. Рейтинговата система за 2020 г. затвърди лидерските позиции на ВУСИ, като за поредна година дипломите от направление „Национална сигурност“ на вуза носят най-висок облагаем доход в Пловдив и региона.

„Предстои изключително различна кандидатстудентска кампания, с която целим да дадем на нашите бъдещи студенти цялата информация и всички отговори, от които се нуждаят. През цялата кампания ще има онлайн събития с преподаватели и служители във ВУСИ, които ще отговарят на въпроси, а самите кандидат-студенти вече могат да си запазят час за виртуална среща с експерт от Кандидатстудентския център, който да им разясни стъпките при кандидатстването“, коментира президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов и добави, че това са само част от нововъведенията, които предстоят.

Всички, които желаят да следват във ВУСИ и имат въпроси, могат да си запазят час за онлайн консултация през форма в сайта и да се срещнат виртуално с представител на ВУСИ. Целта е кандидат-студентите да бъдат максимално улеснени и информирани в избора си на висше учебно заведение, в което да следват.

Висшето училище по сигурност и икономика продължава традицията за провеждане на дни на отворените врати във вуза. Всички желаещи да разгледат базата могат да го направят всеки петък между 10 и 15 часа при спазване на всички противоепидемични мерки.

През тази кампания ръководството на вуза реши да насочи кандидат-студентите към предстоящия академичен живот със серия от атрактивни и нестандартни практически демонстрации, които са част от учебния план на студентите във ВУСИ.

Първото събитие от поредицата е на 27 февруари 2021 г. (събота) от 11:30 часа в сградата на ВУСИ на бул. „Кукленско шосе“ №13. Проф. Томо Борисов ще проведе демонстрация в специализирания кабинет по бойни изкуства, в която могат да се включат и част от посетителите. Това става възможно с разрешение от ръководството на висшето училище, което ще позволи посещенията на събитията извънредно, съобразно изискванията на епидемичната обстановка. Всички, желаещи да присъстват на събитието, е необходимо да заявят желанието си в срок до 24 февруари на e-mail pr@vusi.bg

.

Последната новост във вуза е откриването на ВУСИ IT академия, в която могат да се обучават както студенти, така и ученици, частни лица и корпоративни клиенти, чиито интереси са в тази сфера.

Курсовете, с които стартира академията, са за мрежови специалисти и ще се водят от сертифициран инструктор по Сиско академична програма. Това дава уникална възможност на всички желаещи да се развиват в тази сфера, защото ВУСИ е единственото в Пловдив, което предлага курсове по програмата „Сиско“ и дава системна подготовка за получаване на международно валиден CCNA (Cisco CertifiedNetworkingAssociate) сертификат.

Програмата на това обучение постоянно се надгражда така, че да отговаря на изискванията и предизвикателствата в IT бранша, още повече, че през 2019 г. Сиско стартираха и обновена учебна програма CCNAv7 . Тази програма е наистина уникален шанс за развитие на студентите и IT специалистите, защото от години тези курсове се провеждаха най-близо в София. ВУСИ е единственият ВУЗ в Пловдив, който има активна Сиско академия, след като покри изискванията за обучение на мрежови специалисти.

Връзките, които е изградил вузът с бизнеса през годините, са още един начин за студентите да получат практически знания по време на обучението си, а впоследствие да се реализират успешно на пазара на труда.

Възможностите за обмен на студенти, които дава Програмата „Еразъм+“, са опит, който не може да бъде сравнен с нищо друго. „ВУСИ има договор с водещи европейски университети, а съвсем скоро получихме и харта „Еразъм+“ до 2027 г. Надявам се пътуванията да станат възможни още през следващата академична година и нашите студенти да могат да се възползват от програмата“, коментира координаторът по Програма „Еразъм+“ доц. Людмила Дикова – зам.-ректор на ВУСИ.

Ако и на Вас всичко това Ви звучи като нещо, от което искате да бъдете част, не се колебайте и кандидатствайте още сега!

БЪДИ СРЕД ЛИДЕРИТЕ, ИЗБЕРИ ВУСИ!