Каракачанов води в Плевен и София, Сиди - в Пловдив и Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9542459 www.24chasa.bg
КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Листите на ВМРО в Плевен и София ще води лидерът на партията Красимир Каракачанов. Все още обаче не е решено кой от многомандатните райони в столицата ще оглави той, научи “24 часа”. Номинацията му за Плевен бе обявена още в началото на месеца. На последните парламентарни избори Каракачанов влезе именно от там. А както повечето партийни лидери е издигнат за водач и в София.

Листата в София-област пък се очаква да поведе организационният секретар на партията Юлиан Ангелов, който в този мандат оглавява парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика. Зам.-шефът на ВМРО и председател на парламентарната комисия по регионална политика Искрен Веселинов пък ще е първи в родния Русе. Там второто място е отредено за областния управител Галин Григоров, следва началникът на ортопедията в болница “Канев” доц. Севдалин Ангелов.

Във Велико Търново водач ще е историкът и настоящ депутат от региона доц. д-р Милен Михов. В листата е и бившият кмет на Павликени Ангел Генов и този на Златарица Пенчо Чанев. В Добрич начело ще застане депутатът Йордан Йорданов. Във Враца се очаква да води народният представител Крисимир Богданов, а в Ямбол колежката му Мария Цветкова.

Първи в Стара Загора ще е депутатът Александър Сиди. И той като лидера ще води два пъти - и в Пловдив.

Интересен кандидат се спряга за Пловдив-област. Става дума за общинския съветник от “Съюз за Пловдив” Владимир Кисьов. Партийните слухове са, че там листата на ГЕРБ ще поведе областната управителка Дани Каназирева - създателката на “Съюз за Пловдив”.

Зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов е изборът на ВМРО за водач в Пазарджик. Депутатът Александър Сабанов пък ще е начело в Силистра.

Под въпрос все още са водачите в Бургас, Варна и Благоевград. Още след като от партията обявиха, че ще се явяват сами на изборите, стана ясно и че голяма част от листите ще бъде попълнена с хора от гражданската квота и се очаква в тези райони да са именно такива лица. Срокът за номинациите изтича тази седмица.