Божков на избори с партия, издигала Евгения Банева за евродепутат и Митьо Пищова за президент (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9544554 www.24chasa.bg
ВАСИЛ БОЖКОВ

Васил Божков и нерегистрираната му партия "Българско лято" ще участва на изборите на 4 април, но мандатоносител ще е партията Българско национално обединение. Преди близо 2 години тя стана известна с това, че издигна кандидатурата на съпругата на задържания в ареста за данъчни измами бизнесмен Николай Банев - Евгения Банева за евродепутат, а малко след това партията се отрече от нея. Дори председателят й Георги Георгиев нарече действието "най-голямата си грешка".  На евроизборите БНО получи 2 370 гласа. През 2016 г. пък БНО издигна Димитър Маринов - Митьо Пищова за президент, а Радослав Петров - Радо Шишарката за вицепрезидент. Тогава те спечелиха 14 974 гласа. На последните парламентарни избори БНО има едва 0,11% или 3921 гласа.

"На бюлетината ще пише БНО, но ще се чете Българско лято", поясни във фейсбук изявление Борил Соколов - председателят на партията на Божков, а до него идеята представи и председателят на БНО Георги Георгиев-Готи. Канен предизборно по кабеларки да говори за политика, Готи споделя съкровеното си виждане: "Политиката е порно".

На 100% Българско национално обединение отстъпва листите си за хората на укриващия се в Дубай бизнесмен. "Даваме 100% от нашия мандат на гражданска платформа "Българско лято", каза Георгиев на живо във фейсбук профила на Васил Божков и добави: "Обещахме, че на следващите парламентарни избори ще дадем сериозна заявка за промяна. Промяна, която за съжаление, остава само в празните думи на нашите управляващи. БНО е партия, която винаги се е борила срещу статуквото. Именно поради тази причина разпознаваме целите на "Българско Лято."

Георги Георгиев Готи отдавна се възхищава на Васил Божков, става ясно от профила му във фейсбук. След като "сваля доверието от Баневи" той се преориентира към дубайския беглец. Георги Георгиев обича себе си - в профила му има главно негови клипове - той е чалга певец, и негови голи снимки. Гол е и на предизборнния си плакат за кмет на София. С него на първия тур на изборите Готи спечели доверието на 471 софиянци.

Георгиев е протестър от жълтите павета, не признава коронавируса и е яростен антиваксър. Миналата година си пусна снимка с президента Румен Радев и написа под нея "Двама истински мъже". После обаче я изтри без обяснения. В профила му още стои снимка с Мая Манолова и обвинение към нея, че се рекламирала с голото му тяло.

Дубайският беглец съобщи преди 2 дни във фейсбук, че партията му "Българско лято" си е намерила мандатоносител и ще участва в изборите.

Тогава той не разкри кой се е съгласил да сложи хората му в своите листи, но обеща да го каже в живо предаване днес в 13.00 часа. Божков не спази обещанието си обаче и се включи, за да обяви нов час, в който ще съобщи новината, а именно - 15.00 часа.

По-миналата седмица Божков се опита да накара Слави Трифонов да включи неговите хора в листите си, но шоуменът отказа.

Партия Българско национално обединение е регистрирана от ЦИК за участие в изборите на 4 април на 17 февруари. Тя е изпълнила искането да има 2500 валидни подписа. Самата партия е регистрирана в съда през 2013 г. До този момент тя е известна главно с изцепките на лидера си по избори и кабеларки.

В творчеството си като фолк певец Готи възпява биреното шкембе, мешаната скара и безспирното пиене. В по-нежната си лирика се е насочил към измамите в любовта.