Готвят протест в защита на полицаите, участвали в COVID купон в Сандански

https://www.24chasa.bg/novini/article/9544954 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Протест в защита на четиримата полицаи, участвали в забранено парти в заведение край Сандански, се организира за днес от 17 ч пред районното управление в курортния град.

Преди седмица служителите на реда били поканени на парти по повод раждането на син на лесничей от Сандански в заведение в местността Попина лъка, което не би трябвало да работи. От ОД на МВР в Благоевград съобщиха, че вероятно четиримата полицаи ще бъдат уволнени.

Митингът в защита на униформените е иницииран от Илия Георгиев от Сандански чрез създадена в социалните мрежи група "Справедливост". Ето какъв призив отправи предприемачът, занимаващ се с шивашки бизнес:

"Скъпи приятели, в условията на пандемия и световно икономическа криза наши съграждани, нарушили заповед на здравния министър, предстои да бъдат уволнени от работа. Нека да изразим гражданска позиция в защита на полицаите участвали в партито на Попина лъка по случай новородено дете, като се съберем на 23 февруари пред полицията", апелира Илия Георгиев.

Нарушилите заповедта на здравния министър участници във веселбата, както и собственикът на заведението ще получат актове от РЗИ.