Депутатът Владислав Николов напуска ГЕРБ, става водач в листа на Цветанов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9547358 www.24chasa.bg

 Народният представител Владислав Николов напуска парламентарната група на ГЕРБ и става водач в листите на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". За напускането на групата на управляващите съобщи в началото на днешното заседание шефката на парламента Цвета Караянчева.

Николов е написал писмо до Караянчева, с което обявява, че напуска парламентарната група, но ще остане в парламента като безпартиен. Мотивите не бяха посочени, но станаха ясни още тази сутрин, след като Цветанов обяви водачите на листите си.

Владислав Николов е избран за депутат от Плевен и ще поведе листите в града, но този път не от името на ГЕРБ. Той е член на социалната комисия, на тази по финанси, за правата на човека и комисията за борба с корупцията.

Николов вчера е прекратил членството си в ГЕРБ. Пред "24 часа" той разказа, че разговори да бъде кандидат за депутат от "Републиканци за България" са водени с него от месеци, но въпреки това е решил да напусне управляващите едва днес. "Това е процес, а не спонтанно действие. Не съм човек, който взема решения от днес за утре. Просто сега е дошъл моментът и основната идея е, че аз отново съм се насочил към десен проект, в който виждам нова енергия", каза още Владислав Николов.

Въпрос на време е да стане член на "Републиканци за България", добави той. "С Цветанов сме работили много дълго време в ГЕРБ и аз виждам в него човек с последователни стъпки, желание да направи нещо и му имам пълно доверие", обясни депутатът.