ХТМУ стартира кандидатстудентска кампания с онлайн срещи с бъдещите инженери

https://www.24chasa.bg/novini/article/9547599 www.24chasa.bg

Химикотехнологичният и металургичен университет стартира кандидатстудентската си кампания за учебната 2021/2022 година с онлайн срещи с бъдещите инженери.

През януари и февруари бяха проведени две издания на онлайн срещите под мотото „Защо да избера инженерно образование в ХТМУ“. Следващото издание ще се състои на 05.03.2021 г. от 10:00 ч., съобщават от университета.

През тази година кандидат-студентите в ХТМУ могат да избират сред 22 бакалавърски специалности във водещи области за науката, технологиите и индустрията.

Приемът в университета ще се извършва с оценка от ДЗИ или кандидатстудентски изпит. Датите за изпитите са обявени на сайта на висшето училище (https://uctm.edu/bg/case-study/bakalavur).

От 05.04.2021 г. всеки желаещ може да подаде своите документи за кандидатстване чрез онлайн платформа на университета (https://priem.uctm.edu/) или на място в сградата на Ректората.

ХТМУ предлага следните възможности на своите студенти:

- Обучение в реалния свят на бизнеса;

- Стажове във водещи компании в страната и чужбина;

- Настаняване в общежитие;

- Различни видове спорт;

- Стипендии;

- Обмен по редица международни образователни програми, финансирани от ERASMUS +, AUF и DAAD;

- Кариерно развитие.

За повече информация може да се свържете с отдел „Кандидат-студенти“ на тел: 02 8163 135, 0877 070 108, e-mail:ksd@uctm.edu или да посетите Фейсбук страницата на университета.