Боян Чуков напусна БСП, за да е 3-и при ВМРО в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9549375 www.24chasa.bg
Боян Чуков СНИМКА: Архив

Експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков напусна БСП, за да се включи в листите на ВМРО за следващия парламент.

Това стана ясно след като от БСП - София, разпространиха кратко съобщение, че Чуков е подал писмено заявление за напускане на партията. Той освобождава и постовете си в Градския съвет и Изпълнителното бюро на червените в столицата.

Решението на Чуков е било изненада за другарите му, разкриха запознати. Пред “Леге” 10 той не е посочил мотиви за напускането си, но източниците ни разкриха, че ще е кандидат-депутат от ВМРО. Той ще е трети в листата в Стара Загора, където водач е Александър Сиди.

Чуков е бил съветник по национална сигурност в правителството на тройната коалиция. През 2007 г. е кандидат за евродепутат от БСП и, при проверка, комисията по досиетата разкрива неговата принадлежност към бившата ДС. Завършил е “Радио и телевизия” в ТУ в София, а по-късно и разузнавателните школи на ДС и на КГБ в Москва. Като дипломат зад граница работи за Първо главно управление на ДС, а през 1990 г. е преназначен в наследилата го Националната разузнавателна служба (НРС).