Борисов кани уволнената от Слави координаторка за водачка във Видин (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9550207 www.24chasa.bg
Борисов инспектира пътя Монтана-Видин заедно с бившата областна координаторка на “Има такъв народ”във Видин Росица Кирова.

Георги Марков се завръща - в името на 25-годишно приятелство с премиера му обещал пак да е депутат от ГЕРБ

Бившият координатор на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” във Видин Росица Кирова може да стане водач на листа на ГЕРБ. Поканата дойде лично от премиера Бойко Борисов, докато заедно инспектираха строителството на пътя Монтана - Видин.

Кирова беше изгонена от партията на Слави, след като във фейсбук профила на Борисов се появи снимка с нея как двамата заедно пият кафе. Тогава обсъдили втория етап от строителството на пътя, припомни вчера тя на министър-председателя.

“Те затова те изгониха тебе, но пък ние сме готови да те сложим водач на нашата листа, така че да контролираш две години (толкова е срокът за завършване на пътя Видин - Монтана - б.р.) от парламента това, което правят”, отвърна ѝ Борисов, но Кирова не даде отговор на поканата.

Скандалът около “кафето с Борисов” се разигра през социалните мрежи в началото на септември м.г. Малко след появилата се снимка лидерът на “Има такъв народ” обяви през фейсбук, че ръководните органи взели решение за изключването на Кирова от партията.

“И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава”, предупреди тогава Трифонов, а бившата координаторка обясни, че никой от партията не се е свързал с нея преди окончателното решение.

Кирова обаче продължава да ръководи гражданското сдружение “Единни за Видин”, като големите ѝ битки са за по-добри пътища в Северозапада.

Тя бе обект на атака от бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, който тогава я описа във фейсбук като “бизнес дама, чийто брат е особено близък до Христофорис Аманатидис-Таки. Тя е известен любител на скъпите коли и затова кара поръчково “Бентли”.

Кирова е била общински съветник от ГЕРБ и впоследствие кандидат-кмет на Видин от “Единни за промяна”, откъдето влиза и пак като общински съветник.

Със сигурност пък в листите на управляващите остава бившият конституционен съдия и настоящ депутат от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков, който планираше да се оттегли.

“Бойко ми телефонира. Каза, че има нужда да съм в листите на ГЕРБ. Приятел (от 25 години) в нужда се познава, затова се съгласих. Искам да помогна на Бойко да стане европейски шампион с пет поредни победи, една повече от Меркел и Орбан.” Така Марков съобщи новината, че е приел номинация. Не знае обаче в кой изборен район ще бъде кандидат за депутат.

Само преди месец отново в социалните мрежи той обяви, че излиза от политиката. “Сега е моментът да кажа ясно: Не желая да ставам депутат и няма да участвам в тези избори”, написа тогава във фейсбук и направи прощален обзор на изминалите 4 години като депутат от гражданската квота на ГЕРБ.