Училище на бъдещето – СофтУни Светлина

https://www.24chasa.bg/novini/article/9552615 www.24chasa.bg

Младите поколения са част от един толкова флуиден и динамичен, изпълнен с технологии свят, който в бъдеще ще се развива все по-бурно и прогресивно. Сега е времето, в което пишем бъдещето на децата си, а със СофтУни Светлина тази мисия е лесно постижима. Приемът в гимназията за учебна година 2021-2022 вече е отворен – вижте следващите редове, за да научите повече за образователните процеси, методологии и професионални направления в училището.

Какво е СофтУни Светлина?

СофтУни Светлина е първата частна професионална гимназия по дигитални науки, която предлага образование в 3 от най-ключовите и перспективни професионални области днес. Учениците имат възможността да избират между приложно програмиране, дизайн и мултимедия, дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество. Вижте повече за направленията по-долу:

Приложно програмиране

Специализираното направление „Приложно програмиране“ отваря врата за учениците към безкрайния и изпълнен с възможности свят на софтуерната разработка. С това направление те започват практическа подготовка за реалната работна среда в една от най-добре развитите области днес. В процеса на обучение гимназистите изграждат ключовите качества, необходима за бъдещата им реализация като програмисти, като логическо и алгоритмично мислене, работа в екип и др.

Графичен дизайн и мултимедия

Графичният дизайн е навсякъде около нас – от банери и лога, до билборд реклами, ТВ реклами, Фейсбук реклами, корици, дизайн на списания и много други. Сферата се развива скорострелно, а търсенето на кадри за нея се повишава с всеки следващ ден все повече. В СофтУни Светлина младежите, записали тази специалност, получават възможност да навлязат в дълбочина в света на дигиталния дизайн и мултимедията. Те се научават да работят с най-важните за сферата софтуерни програми, усвояват най-ценните съвременни работни техники, и се докосват до множество реални проекти, практически задачи и казуси.

Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество

Вече можем с увереност да кажем, че дигиталният маркетинг все по-засилено измества традиционния такъв като метод за популяризиране на бизнес. Специализацията по „Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество“ дава възможност на учениците да се докоснат до тънкостите в маркетинга, които движат съвременните компании към върха, подготвяйки ги за бурния технологичен свят. Те развиват най-ключовите необходими знания за различните съвременни маркетинг канали и инструменти, концепции и стратегии. Гимназистите, избрали тази специалност, започват подготовката си за реалната работна среда в ключова за тях възраст, а при успешно завършване, могат своевременно да започнат стаж или работа в сферата на маркетинга.

Учебна методология и процеси

В СофтУни Светлина са заложени няколко ключови принципа на работа, които носят и основната стойност на учениците. Ето кои са те:

- Качествено съвременно образование

Светът днес претърпява истинска метаморфоза, която налага още по-динамичното технологично развитие и утвърждава професиите в тази област като най-ценни и силно търсени. Екипът на гимназията за дигитални умения изгражда цялостни програми, които създават следващото поколение топ експерти в тези така ключови сфери.

- Практическо обучение

Традиционната образователна система залага в учебните процеси ненужно големи количества теоретично обучение, което не отговаря на реалните нужди на съвременните млади поколения. В СофтУни Светлина практикуваме методът, известен под названието „учене чрез правене“, който дава възможност на гимназистите да практикуват, затвърждават и надграждат всяко новопридобито умение, като за целта участват в редица практически проекти и разглеждат реални казуси от опита на експертните преподаватели.

- Холистичен подход

За поредна учебна година СофтУни Светлина успешно прилага и развива своята политика за холистично образование. Тя включва в себе си развитие на богат набор от ценни личностни и професионални качества у учениците, като ги възпитава да бъдат лидери и да изразяват себе си. Те придобиват навици на самоинициативност, любознателност, творчество и работа в екип, които са изключително важни за бъдещото им развитие, независимо от професионалната посока, в която решат да поемат.

Записванията за 2021-2022 г. са отворени!

Приемът за следващата учебна година в СофтУни Светлина е отворен! В гимназията за дигитални умения могат да изпращат кандидатури всички младежи, успешно завършили седми клас, а процесът по кандидатстване е максимално улеснен. Научете повече като кликнете тук.