Икономически университет – Варна: Изберете ни днес, за да успеете утре!

https://www.24chasa.bg/novini/article/9552736 www.24chasa.bg

В Икономически университет – Варна всеки може да намери своята лична причина да придобива мъдрост, смелост и воля за успех. Студентите го определят като модерен, стабилен, почтен, проактивен и иновативен. Съвременното му развитие се базира върху опита и столетната традиция, но при стремеж за гъвкавост в процеса на обучение и персонален подход към всеки студент. Иновативността се проявява в бързо развиващата се мрежа от партньорства с бизнеса, публичната администрация, образователните структури у нас и чужбина и др. Дигитализацията и интернационализацията са сред приоритетите за развитието му, а според престижната класация на U-Multirank през 2020 г. се нарежда сред най-добрите висши училища в международното образователно пространство.

Той е първото висше икономическо училище в България, а днес в него се обучават над 7500 български и чуждестранни студенти от 52 държави.

Приемът е организиран за 26 образователни програми в ОКС „бакалавър“, 29 в ОКС „магистър“ и 2 в ОКС „професионален бакалавър“ с редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, както и 13 докторски програми. Осъществява се обучение по специалности изцяло на английски език, както и по шест образователни програми за двойни дипломи с чуждестранни университети партньори – от Великобритания, Финландия, Германия, Русия и Индия. ИУ – Варна има договори за обмен с над 230 висши училища в повече от 45 държави в цял свят по програми „Еразъм +“ и CEEPUS.

Той е подчертано предприемачески ориентиран и има собствена електронна платформа за сътрудничество с бизнеса UEBN с регистрирани над 18 235 потребители, която подпомага кариерното развитие на студентите и връзките с практиката.

Разполага с изключително модерна материална база, която може да се посети и виртуално в сайта www.ue-varna.bg.

ИУ – Варна предоставя възможност за ранен прием в ОКС „бакалавър“ и провежда отдалечени кандидатстудентски изпити.

Документите за участие в тях се подават онлайн през специализираната система за кандидатстудентски прием през март, април и май 2021 г. Погрижете се за бъдещето си сега!

Контакти за прием в ОКС „бакалавър“: тел. 0882 164658, еmail: priem@ue-varna.bg, 9002 Варна, бул. "Княз Борис I" № 77