Оставиха за постоянно в ареста хулигана, трошил с бухалка търновски магазин

https://www.24chasa.bg/novini/article/9553818 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

25-годишният горнооряховец е с три обвинения

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът задържа под стража 25-годишен мъж, който е привлечен в качеството на обвиняем за повреждане на чужди вещи, хулиганство и опит за кражба.

Горнооряховчанинът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в условия на продължавано престъпление повредил чужди движими и недвижими вещи и с това причинил на собствениците вреди в общ размер на 4910 лв. На 11 февруари в с. Арбанаси повредил лек автомобил БМВ Х7 като счупил прозорец на предна врата.

На 23 февруари нахлул маскиран, с бухалка и чук, в търговския обект и счупил стъклени витрини, входна врата и вещи в магазина.

В магазина извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като в работно време, на главната улица на града ругал, заканвал се на собственика, демонстративно начупил стъклената витрина, входната врата и оборудването на търговския обект и изхвърлил част от него като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, казват от прокуратурата. По същото време направил опит да отнеме от владението на продавач – консултанта касов апарат на стойност 400 лева, като кражбата останала недовършена по независещи от него причини.

Съдът е уважил становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице опасност да се укрие и да извърши други престъпления.

Определението на РС Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.