Д-р Симидчиев: Не е важно коя партия ме е поканила, важно е какво ще свършим

https://www.24chasa.bg/novini/article/9557283 www.24chasa.bg

Колегите от партиите видяха, че темата здравеопазване е много ключова. То не може да бъде правено единствено и само от политици, трябва да има хора, които разбират от здравеопазването. Това каза пред БНТ д-р Александър Симидчиев. 

"Съгласих се да се кандидатирам за народен представител, защото ми казаха, ме няма да съм обвързан с партия и ще мога да правя това, което правя досега. През последната година предимно говорих през медиите, но без особен успех. Затова се надявам в парламента професионалното говорене и медицинският разум да влеят нов стимул за консенсус", добави той. 

"Искам да оставя партията да си свърши тяхната работа. Докато не кажат кои са в техните листи. Нека те си го обявят", отговори Симидчиев на въпрос от коя партия е поканен. 

"Не е важно коя е партията, а каква работа ще вършим. По-важно е накрая какво ще стане", добави той. 

"Политиката не е напълно здрава в България. Има доста процеси, които трябва да бъдат лекувани. Повечето от хроничните заболявания налагат промяна в поведението. Политиката трябва да спре делението на наши и ваши, за да може да има повече консенсус. Надявам се да мога да бъда катализатор за такъв тип мислене", каза още д-р Симидчиев. 

"Не вярвам в близките 2-3 месеца вирусът да прояви сезонност. Той постепенно, но устойчиво расте. Надявам се да не стигнем стария пик. Зависи от нас като общност - ако има дистанция, маски и хигиена пикът може да е малък. Ако се юрнем по заведения, пикът ще е като предишния", каза още той.